Nalšios muziejaus tinklaraštis

www.nalsia.lt

2016-12-21

Prasmingų šv. Kalėdų ir džiaugsmingų Naujųjų metų




„National Geographic“ pripažinto fotografo Davor Rostuhar fotografijų parodos „KROATIJA IŠ PAUKŠČIO SKRYDŽIO“ atidarymo Nalšios muziejuje akimirkos

 „Kroatija iš paukščio skrydžio“ – tai projektas, kuriam medžiaga buvo rinkta septynerius metus, nuo 2007 iki 2014 metų. Per šį laikotarpį projekto autorius Davor Rostuhar iš paukščio skrydžio filmavo ir fotografavo Kroatijos Respubliką, į pagalbą pasitelkdamas nedidelius lėktuvus, oro balionus ir dronus. Prestižinis „National Geographic“ žurnalas palaikė šį projektą ir suteikė jam savo prekės ženklą. Projektas buvo užbaigtas išleidžiant fotografijų monografiją „Kroatija iš paukščio skrydžio“, o nuo 2014 metų per Europos valstybes keliauja iš 25 fotografijų sudaryta paroda. Siekiant sustiprinti Kroatijos ir Lietuvos kultūrinius ryšius bei paskatinti mūsų krašto žmonių susidomėjimą šia šalimi, Švenčionių rajono savivaldybės mero Rimanto Klipčiaus kvietimu Našios muziejuje eksponuojama Kroatijos menininko darbų paroda.










2016-12-06

Kviečiame aplankyti parodą!


2016-12-05

Su Kroatijos ambasada besimezganti draugystė Švenčionis praturtins vertinga paroda

Siekiant sustiprinti Kroatijos ir Lietuvos kultūrinius ryšius bei paskatinti mūsų krašto žmonių susidomėjimą šia šalimi, Nalšios muziejuje jau netrukus bus eksponuojama Kroatijos menininko Davor Rostuhar fotografijų paroda ,,Kroatija iš paukščio skrydžio''. Gruodžio pradžioje šią parodą atidarys ir ją pristatys į Švenčionis sugrįšiantys Kroatijos ambasados atstovai. Rajono gyventojai ir svečiai su Kroatija iš arčiau galės susipažinti visą mėnesį.

2016-12-01

Baltiški ženklai Nalšios muziejuje ekspozicijų salėse

Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos gimnazistai kartu su mokytojomis O. Barkuvienę ir L. Juodagalvienę vykdydamos projektą ,,Baltiški ženklai‘‘apsilankė ir Nalšios muziejuje, gimnazistams buvo duota užduotis surasti baltiškus ženklus Nalšios muziejaus ekspozicijų salėse. Projektas bus tęsiamas Nalšios muziejaus Reškutėnų filiale.