2016-06-27

Birželio 19 d. Švenčionyse vyko renginiai, skirti 1941 m. birželio sukilimo 75-osioms metinėms

 13.00 val. Nalšios muziejuje vyko susitikimas su istoriku V. Striužu, knygos „1941 metų sukilimas Rytų – Pietų Lietuvoje“ autoriumi. Valdas Striužas du dešimtmečius dirbdamas Švenčionių rajone Kultūros paveldo departamento Vilniaus teritorinio padalinio vyresniuoju inspektoriumi, išaiškino ir įamžino sukilimo dalyvių kapavietes įvairiose rajono vietose. 2006 m. išleido istorijos studiją, skirtą 1941 m. birželio sukilimui rytų ir pietų Lietuvoje, kurioje pateikė faktus ir duomenis apie sukilėlių būrius, jų sudėtį, veiksmus.
Susitikimo metu autorius papasakojo apie savo darbą renkant medžiagą knygai, pademonstravo filmuotą medžiagą apie kraštotyrinę ekspediciją Švenčionių rajone ir kaimyninės Baltarusijos teritorijoje, kurioje taip pat yra išlikę žuvusių Lietuvos kariuomenės karių kapų.
Renginio dalyviai pasveikino knygos autorių pabrėždami jo indėlį saugant istorinę atmintį. Pabaigoje buvęs Švenčionių rajono Sąjūdžio pirmininkas Juozapas Jakštas padėkojo rajono valdžios atstovams už skiriamą dėmesį Atgimimo laikotarpio istorinių ir memorialinių paveldo vertybių tvarkymui. 







0 Komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

<< Pradinis puslapis