2018-01-08

Reškutėnų tradicinių amatų centre krašto amatų mokėsi Lietuvos edukologijos universiteto dainų ir šokių ansamblis „Šviesa“

Sausio mėn. 6 – oji Trijų Karalių diena, Reškutėnų tradicinių amatų centrui buvo išskirtinė, ypatingais svečiais. Šeštadienį į centrą atvyko Lietuvos edukologijos universiteto danų ir šokių ansamblis „Šviesa“, lydimi ansamblio meno vadovės Jolantos Kiselytės-Sadauskienės ir jos vyro Kazimiero bei kanklių grupės vadovės Aušros Kavalnienės. Ansamblio vadovai ir dalyviai, tradiciškai Trijų Karalių diena vainikavo šventinį Kalėdinio laikotarpio ciklą, po kurios iki pat Užgavėnių tęsiasi Mėsiedo laikotarpis. Džiugu, kad toks garsus, Lietuvoje ir ne tik, ansamblis pasirinko Reškutėnų tradicinių amatų centrą.
Prie įvažiavimo į kiemą, atvykusius svečius pasitiko centro Etninės veiklos skyriaus vedėja dr. Regina Mikštaitė-Čičiurkienė. Pasilabinusi, palydėjo į gražiai sutvarkytas, jaukias centro patalpas. Jomis galime pasididžiuoti ir užjūrio svečiams, o už jų sutvarkymą dėkingi Švenčionių rajono savivaldybės administracijai, jau vykdančiai trečiąjį centro plėtros projektą.
Garbingiems svečiams vedėja aprodė centre įkurdintas dirbtuves ir veikiančias parodas, supažindino su veikla bei ateities perspektyvomis bei pristatė individualiai parengtą dienos užimtumo edukacinių programų planą, skirtą supažindinti su čia puoselėjamais krašto tradiciniais amatais. Kulinarinio paveldo edukacinį užsiėmimą „Šventinio baltojo pyrago kepimas“ vedė sertifikuota tautinio paveldo produkto puoselėtoja, centro darbuotoja Janė Petkūnienė, tradicinių sodų auginimo/rišimo amato mokė Reškutėnų bibliotekos-filialo bibliotekininkė, tautino paveldo puoselėtoja Dangira Lapėnaitė, molio lipdymo senuoju virveliniu būdu bei žiedimo amato mokė keramikė Milda Savickienė, o su vilnos vėlimo amatu supažindino vedėja, etnologė dr. Regina Mikštaitė-Čičiurkienė. Reškutėnų tradicinių amatų centras, puoselėjantis ir krašto kulinarinį paveldą, svečius pavaišino tradicine gira. Atsidėkodami Lietuvos edukologijos universiteto „Šviesa“ ansamblio dalyviai surengė nedidelį koncertą.
Reškutėnų tradicinių amatų centre tądien aktyvaus užimtumo pakako visiems ir visai dienai, svečiai atvykę ryte, tik su tamsa buvo išlydėti. 

0 Komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

<< Pradinis puslapis