Kulinarinio paveldo edukaciniai užsiėmimai Reškutėnų tradicinių amatų centre
Nalšios
muziejaus filiale Reškutėnų tradicinių amatų centre pats darbų įkarštis.
Etninės veiklos organizatorės Janės Petkūnienės vedami kulinarinio paveldo
edukaciniai užsiėmimai sulaukė didelio moksleivių būrio. Visi norintys turėjo
galimybę, pagal seną mūsų krašto receptą duonkepėje krosnyje, išmokti
pasigaminti kūčiukų, Švenčionių krašte vadinamų šlyžikais.
Apie
Kalėdinio laikotarpio papročius papasakojo dr. Regina Mikštaitė-Čičiurkienė,
etnologė.
Patys
suminkę tešlą ir išsikepę kūčiukus, čia pat degustavo. Geros nuotaikos vedini
bei pažadėdami ir vėl
atvykti, išmokti kepti tradicinį Velykinį pyragą, išvyko
į namus.
0 Komentarai (-ų):
Rašyti komentarą
Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]
<< Pradinis puslapis