2015-12-21

Kulinarinio paveldo edukaciniai užsiėmimai Reškutėnų tradicinių amatų centre

Nalšios muziejaus filiale Reškutėnų tradicinių amatų centre pats darbų įkarštis. Etninės veiklos organizatorės Janės Petkūnienės vedami kulinarinio paveldo edukaciniai užsiėmimai sulaukė didelio moksleivių būrio. Visi norintys turėjo galimybę, pagal seną mūsų krašto receptą duonkepėje krosnyje, išmokti pasigaminti kūčiukų, Švenčionių krašte vadinamų šlyžikais.
Apie Kalėdinio laikotarpio papročius papasakojo dr. Regina Mikštaitė-Čičiurkienė, etnologė.
Patys suminkę tešlą ir išsikepę kūčiukus, čia pat degustavo. Geros nuotaikos vedini bei pažadėdami ir vėl 
atvykti, išmokti kepti tradicinį Velykinį pyragą, išvyko į namus.



0 Komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

Nuorodos į šį pranešimą:

Sukurti nuorodą

<< Pradinis puslapis