2022-07-04

,,Gyvenimas užnugaryje. Zoporožė”

Nalšios muziejuje 2022 m. liepos 01 d. vyko parodos ,,Gyvenimas užnugaryje.Zoporožė” pristatymas, kurios metu buvo tiesioginis teletiltas su  šios parodos fotografe iš Ukrainos Olena Titarenko ir didžiausio savanorių centro Zoporožėj  „Palianica“ atstove Tatjana Droboti. Teletiltą vedė Iryna Bila - istorikė, edukatorė, Zoporožės architektūros muziejaus kuratorė šiuo metu savanoriaujanti Lietuvoje. Renginyje skambėjo Edilijos Činčikaitės atliekamos dainos Lietuvių ir Ukrainiečių kalba.

Paroda ,,Gyvenimas užnugaryje. Zoporožė” gyva fotoistorija apie pasiaukojimą ir savanorytsę, apie dvasios stiprybę ir gerumą, apie nepalaužiamą tikėjimą ir kasdienį stebuklą, kurį daro kiekvienas «Palyanycia» savanorių centro narys. Nuotraukos padeda savo akimis pamatyti miesto, esančio fronto užnugaryje, gyvenimą. «Palyanycia» yra didžiausias savanorių centras Zaporožėje. Be pagrindinės būstinės, centras turi biurus visuose miesto rajonuose. Kasdien apie 600 savanorių sunkiai dirba, kad priartintų pergalę.

Nalšios muziejuje nuo 2022 m. liepos 01 d. iki liepos 20 d. veikia fotonuotraukų ,,Gyvenimas užnugaryje. Zoporožė” paroda. Maloniai kviečiame apsilankyti.








0 Komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

<< Pradinis puslapis